A szilárd tüzelésű kazán

A változó gázárak és az uniós szabályozás következtében a készülékcserék egyre drágábbá és bonyolultabbá teszik lakásunk melegének fenntartását. A Kolozsi József Kft. szilárd tüzelésű kazánjai egy jó opciót kínálnak ennek kezelésére, nem utolsósorban azért, hogy függetlenedni tudjunk a szolgáltatóktól. Régi és új fűtési rendszerekben is egyaránt alkalmazhatók. A fűtési mód széles körben növekvő népszerűsége azzal magyarázható, hogy egy megfelelően összerakott rendszer tulajdonosaként nem csak számottevően kisebb költségekkel számolhatunk, de fűtési komfortérzetünk is megmarad amennyiben a rendszerünket úgy építjük ki. A tüzelőanyagok köre a nem fás biomasszák. A kazáncsalád jelenleg csak a gyártónál, azaz nálunk és pár partnerünknél érhető el Magyarországon és külföldön.

Miért nincs több helyen forgalomban hazánkban?

Úgy döntöttünk, hogy talán nagyobb kihívás egy olyan terméket előállítani, gyártani, ami tőlünk több száz vagy adott esetben több ezer kilométerre értékesítenek és használnak. Így egy olyan biztonságosan üzemelő készülék kerül gyártásra, amivel a garanciális problémák is a lehető legkisebbre vannak leszűkítve. Így ha bizonytalan abban, hogy milyen is ez a termék, megfelel-e Önnek, akkor talán ez a szemlélet is segít a döntésben.

Amikor ezt a szilárd tüzelésű kazáncsaládot terveztük, és gyártásba vittük számos tényezőt figyelembe vettünk, hogy a készülék minden helyzetben optimálisan működjön. A készülékek minden egyike rendelkezik a megfelelő Európai Uniós engedéllyel. Besorolásuk az EN 303-5 2012, -melyet hazánk MSZ EN 303-5 2013-as szabványnéven honosított- Class 3-as. A besorolások Class 1-től indulnak Class 5-ig. A Class 1 a legrosszabb a Class 5 a legjobb.

Típusok

Back To Top