A puffertartály

A hőtároló, más néven puffertároló egy olyan melegvíztároló, amely a fűtésrendszer által előállított meleg vizet későbbi felhasználásra tárolja, így áthidalja az időt a hőtermelés és -felhasználás között. A Kolozsi József Kft. egyik kiemelt terméke. Minden olyan rendszer kiegészítőjeként felhasználható amely meleg vizet állít elő. Lényege, hogy a hőtermelő és a hőleadó eszköz közé bekerül egy tárolóeszköz ami hőszigetelt, így képes energiatárolásra. Kiemelten fontos olyan rendszerek mellett alkalmazni, amelyek nem képesek egyenletes meleg víz előállítására.

A cégünk által előállított puffertartályok hőszigetelése kiváló, így a megtermelt energia napokig megőrizhető. Üzlethelyiségének, lakásának melegvízellátása kiegyensúlyozottá, szünetmentessé válik! Többféle méretben készítjük, ezért a kiépítendő rendszer méretében képes alkalmazkodni az adott épülethez.

Műszaki leírás

A fűtési puffertartály 3 mm vastag acélból készül és 5 bar túlnyomású próbán megy át. A tartály belső felülete nincs

felületkezelve. A tartályon 6 db elvételi hely van kialakítva, melyeknek mérete 1” illetve 6/4” belsőmenetes kialakítású. A tartály tetején 1db 1” belsőmenetes csonk található a lég- telenítő behelyezésére. A tartály aljában, azaz a tartály alsó domborított fenekén 1 db 1” belsőmenetes csonk található a leeresztő szerelvény beszereléséhez, melyet egy könyök és egy toldó csatlakoztatásával a tartály külső kontúrján kívülre vezethető, ahová egy golyóscsapot célszerű szerelni. A tartályba 3 db ½” hőmérő csatlakoztatható, mely információkat biztosít a puffertartályba lévő víz hőmér- sékletéről. A hőcserélővel szerelt puffertartályokban 1” acél csőspirál van hajlítva, melyek csatlakozása 1” belsőmenetes idomban végződik. A spirálcső nyomáspróbáját 15 bar túl- nyomáson végezzük. A puffer tároló szigeteléses és szigetelés nélküli kivitelben rendelhető, a szigetelés lágy nyílt cellás poliuretánhab. A puffertárolóban megengedett maximális víz- hőmérsékletét 95 °C lehet. Minden külső acélfelület a korrózió ellen festékkel védett.

Típusok

Az összeszereléssel, telepítéssel és karbantartással kapcsolatos információkat a termék használati útmutatója tartalmazza. A termék életciklusa végén annak anyagait lehetőség szerint szelektíven kell ártalmatlanítani.

Back To Top